Thy løber ræveløb på 80m som resten af verden
Forside Næste løb Løbsresultater Billeder Løbsdeltager Kort og regler Rævene Modtager PJ-80 Ombygning af modtagere

Senderne er PIC-styrede og skulle give 4w, er med præjusteret antennetuner.
Selve senderprintet er færdig købt ved  DL4CU's.

Når stikket med antenne sættes i, tændes senderen. Alle sender aktiveres samtidigt,og  timeren bliver sat. Så er det bare at ligge rævene ud, sætte jordspydet i, og få antennen anbragt. Der er ingen justering eller sykronisering af tiden. Det betyder, at rævene hurtig kan ligges ud, - det skal jo også være nemt for dén, der laver løbet!

Senderen er monteret i en standard plastkasse, sammen med en almindelig, billig akkumulator på 12V.
Senderne programmeres meget enkelt med dipswitsene, som ses i tabellen.
Når der er strøm på ræven, er der en ringe tryk på kassen. Når man aktiverer den første gang, helst begge kontakter samtidigt, er alle ræve synkroniseret.

Derpå tager man alle ræve sig med og anbringer dem forskellige steder i skoven. Det er ikke nødvendigt at spekulere på starttidspunkt og rævens nummer. Ræven gemmes, antennen anbringes højt og jordspydet sættes i, og dernæst finder man et sted til den næste ræv.

Denne PIC-timer egner sig til automatisk styring af en 80m eller 2m ADRF sender. Den frembringer identifikation MOE … til MO5. Tilbagesignalet MO og en i minuttakt arbejdende MOA retur. Den kan sende 1 – 2 – 3 – 4 – eller 5.

Indstillingger.
Der kan ydermere vælges en forsinket start fra 30 min. til 3½ time. Efter man ved hjælp af DIP-kontakten har valgt den ønskede fremgangsmåde, overtager timeren værdien når, spændingen sættes. For at synkronisere flere ræve skal alle trykkes på samtidigt. Den pågældende LED  skifter dermed fra en 0,3 sek. til en 1 sek. blinkrytme. En gentagelse af synkroniseringen er ikke  mulig. I det tilfælde skal ræven tændes på ny.

Ved at at aktivere tasten igen, bliver senderen aktiveret så længe, som knappen holdes nede. Derved  har man mulighed for eventuelt at teste senderen  efter den er lagt ud.